Saturday, October 10, 2015

Tips Niaga : BLACK BOOK

10/10/2015
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Alhamdulillah, hari ini diberikan kelapangan waktu untuk berkongsi beberapa tips yang saya dapat ketika membaca post dan juga nasihat niaga di Facebook saya. Baiklah, tips yang saya nak kongsikan pada artikel ini telah dizahirkan oleh Erie Nor Zaidi. Beliau memberikan tips bagaimana dan apa yang harus dilakukan ketika mendapat idea perniagaan. 
.
.
.
.
.
.

==============================

Idea sentiasa datang tak kira waktu. Sekarang jam 3.13pagi dan satu idea awesome datang singgah dalam kepala.
Macam mana saya handle idea-idea ini ? Introducing BLACK BOOK.


Buku ini mengandungi 1001 idea saya yg datang tak kira waktu. Bukan setiap masa saya boleh buat iklan atau marketing strategi bila dapat idea.

Jadi, apa yang saya buat ialah saya catatkan dulu idea tersebut di dalam black book ni dan sertakan tarikh dapat idea tu.
Setiap idea yang tercatat dalam black book ni akan saya tanda dan catat lagi result bila saya dah implement idea tersebut.
Jadi, untuk masa akan datang bila saya tak ada idea. Ianya adalah masa untuk buka dan baca balik idea dan result yg terkandung dalam black book ni..
Nota : 60% idea yg kita dapat akan hilang atau kita akan lupa apabila kita tak buat secepat mungkin atau catat di dalam black book.
Biasakan diri anda mulai hari ni


==============================
Harap anda mendapat manfaat dari tips yang dikongsikan ini.

Jumpa lagi di artikel akan datang.

Recent

recentposts

Random

randomposts