Sunday, June 11, 2017

Trip ke Medan,Indonesia (Part IV - Final)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Rasanya tangan ni dah pun penat nak taip banyak-banyak pasal trip ke Medan tempoh hari. Bagi anda yang terlepas membaca trip ke Medan sebelum ni, anda boleh klik di bawah:

Trip ke Medan, Part I
Trip ke Medan, Part II
Trip ke Medan, Part III

Ok, untuk pengetahuan anda semua, trip yang saya pergi adalah untuk 4H3M, so tulisan kali ni adalah untuk merakamkan apa yang telah kami lakukan pada hari terakhir di sini.

Macam biasalah, selepas makan breakfast di hotel (actually sarapan breakfast di hotel ini adalah yang paling terbaik berbanding hotel-hotel sebelum ini disebabkan oleh pelbagai variety makanan), kami terus check out dan pergi ke Istana Maimun, Hah, Istanan ni actually dah jadi macam muzium dah. Raja yang ada pun, tidak mempunyai kuasa jika diluar kawasan Istana. Di sini, kami diterangkan oleh Tour Guide berkenaan asal usul kerabat Diraja Medan. Ada juga kaitan dengan kerabat di raja Johor, cuma dah tak ingat sangat story dia. Hehe.







To be honest, sebenarnya tiada apa-apa yang menarik disini. Tapi ok la, since dah ada dalam itenary program, then kita follow je. Lepas dah ambil gambar semua, kami terus ke Pasar Ikan Lama. Anda jangan keliru pula, kat sini takde jual ikan pun. Haha.. Kat sini adalah tempat untuk membeli belah macam telekung, baju-baju dan juga souvenir. Tapi mengikut pendapat wife, harga dekat sini lebih mahal berbanding di Bandung, jadinya kami tak shopping sangat.





Seterusnya, kami ambil gambar di tempat yang orang selalu pergi ke Medan, iaitu Menara Air Tirtanadi. Bolehlah ambil gambar sekeping dua, sebab takde apa2 yang menarik pun nak diambil. Haha..



Sebelum Pak Supir hantar balik ke airport, kami minta pak supir pergi singgah jap warung tepi jalan. Minum air sebelum gerak ke airport.






Ok, tamatlah sudah trip kami tahun ni ke Medan. Semoga anda enjoy membaca. Kalau ada apa2 yang nak ditanya, boleh la tanya di FB saya. Tak pun, boleh je direct terus dengan Pak Harry. InsyaAllah, layanan yang terbaik akan diberikan.

Sampai jumpa di post seterusnya. (^_^).

2 comments:

  1. Salam, jom bercuti ke Medan-Berastagi-Lake Toba. Muslim pakej. harga berpatutan dengan servis yang ditawarkan. In shaa Allah. whatsapp: +6012-6047593 Ig: @percutianbajet

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum bapak saya sangat terima kasih sudah promokan saya....
    Saya Herry Cuti Bajet Medan. Kami adalah organisasi yang menyediakan perkhidmatan tour di sekitar Medan, Berastagi dan Danau Toba. Kami adalah organisasi langsung dari Medan, Indonesia. Tiada agen bagi memastikan anda mendapat harga yang terbaik. Pakej kami adalah fleksible bergantung kepada permintaan anda seperti tempoh bercuti dan lokasi yang anda mahu tuju. Pakej kami biasanya merangkumi makanan (makan pagi di hotel, makan tengahari dan makan malam) sepanjang tour, kemudahan pengangkutan, hotel dan pemandu pelancong yang berpengetahuan tentang sejarah di sekitarnya. Fi dan bayaran parking yang dikenakan di kawasan-kawasan tumpuan pelancong juga di bawah tanggungjawab kami. Untuk pengetahuan anda, terdapat sangat banyak sekatan fi oleh penduduk setempat. Jadi anda tidak perlu risau berkenaan dengan kos yang tidak diingini. Kami menyediakan tentatif perjalanan yang khas untuk setiap tetamu kami bagi kepuasan dan kesesuaian masa. Untuk contoh tentatif perjalanan, klik link di bawah:

    Hubungi:
    facebook: https://www.facebook.comHerryCutiBajetMedan1

    Email:
    herrycutibajetmedan@gmail.com

    Call/WhatsApp:
    ( Herry )
    https://api.whatsapp.com/send
    phone=6281397880156

    ( inaa )
    http://wasap.my/0134618637

    ReplyDelete

Recent

recentposts

Random

randomposts